Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aggasztó hogy a csapat megtörik

 

 
Az FC Barcelona vezetőedzője, Gerardo ’Tata’ Martino nem volt elégedett csapata teljesítményével az Ajax elleni, 4-0-ra megnyert találkozó után. Martino úgy véli, az első félidőben nagyon rosszul játszottak, és így hiába a második félidei feljavulás, nem lehet azt mondani, hogy előre léptek volna a hibák kijavítása terén. A dél-amerikai tréner beszélt még az egyéni teljesítményekről, illetve ismét hangsúlyozta, hogy alternatívákat keres, nem átfogó változtatásokra törekszik.
 
  „Az elmúlt napokban keményen dolgoztunk, és nem az ellenfélre helyeztük a hangsúlyt, hanem arra, hogy javítsuk a helyezkedési hibáinkat, és hogy többet tudjuk kontrollálni a labdát. A második félidőben már jobbak voltunk, sokkal kényelmesebben játszottunk, mint előtte, habár az is igaz, hogy a negyedik gólunk után történtek olyan dolgok, amiket nem akartam látni. Nem volt briliáns, de egyértelmű és igazságos a győzelmünk.”
 
„Ha úgy játszunk az első félidőben, mint a másodikban, akkor előre léptünk volna, de így nem ez a helyzet. A két játékrész közötti különbség óriási. Valdés? Ez a Barcelona tele van világklasszis játékosokkal, akik közül valaki mindig kimagaslik. A fontos az, hogy a csapat jól működjön együtt.”
 
„Megértem a közönséget, mert én is unom azokat a találkozókat, ahol a győztes fél nem tesz sokat a további gólok szerzéséért. A Barcelona esetében ráadásul ez gyakori, hiszen ez az együttes futballszakmailag felért a csúcsra, a közönség pedig ehhez van hozzászokva.”
 
Messi mesterhármasa
 
„Mint már mondtam, ez a csapat tele van klasszisokkal, akik jobbá tesznek minket. Nem egy olyan együttesben gondolkozom azonban, amely egy személytől függ.”
Nem elégedett
 
„Aggasztó, hogy a csapat megtörik, továbbá az is negatív dolog, hogy az első játékrészben nagyon sok labdát adtunk el, ami nem jellemző erre az együttesre. Még csak nem is az történt, hogy kényelmetlen szituációkban veszítettünk labdát, hanem egyszerűen pontatlanok voltunk alapszintű helyzetekben.”
 
„Az erőfeszítéseket tekintve Alves és Alexis óriásit dolgoztak, Andrés pedig hamarosan megérkezik a csúcsformájához.”
 
Xavi kimaradása
 
„Három belső középpályásunk van, akik mindannyian válogatottak. Kivéve azt, ha valaki közülük a szélen játszik, általában két középpályással fogunk felállni, így jön képbe a rotáció. Egyébként ezen felül is úgy hiszem, hogy ez az ideális megoldás. Xavi jól lépett be a játékba, és a labdatartás terén adott stabilitást a csapatnak.”
 
Nem lesz radikális irányváltás
„Ugyanúgy gondolkozunk, mint ez a kl
ub. Sokan azt gondolják, hogy mindent meg fogunk változtatni, de én már elmondtam, és nem tudom, hogy még hányszor kell, hogy nem azért jöttünk, hogy alapjaiban irányt váltson a klub stílusa. Nem egészen öt éve láttam itt, ebben a csapatban, hogy Rafa Márquez hosszú labdákkal tömte a társait. Az, hogy egy csapat rendelkezik alternatívákkal, nem jelenti azt, hogy megváltozik a j
átékfelfogása.”

a10c3d533d3e6524a877b88085a8fff2.jpg